top of page

Malagasy Vanilla

Directe leverancier rechtstreeks uit onze producentengemeenschap. Ervaar het buitengewone, proef het verschil.

beste kwaliteit vanille

Vanille is onze passie

 

Gegroeid binnen de rijke traditie van vanille, hebben wij onze expertise ontwikkeld door de ambachtelijke kennis van onze familie, die van generatie op generatie is doorgegeven. Als afstammelingen van de derde generatie van verzamelaars, bereiders en exporteurs van vanille, hebben wij de ambitie om onze aanwezigheid op de markt verder uit te breiden, en het was voor ons een logische stap om ons te richten op de Europese markt.

Onze missie is helder en diepgaand: het waarborgen van de hoogste kwaliteit vanille, terwijl we tegelijkertijd tussenpersonen in de distributieketen vermijden.

IMG_8251.JPG

Producent

Wij zijn toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en geloven in de sociale verantwoordelijkheid van ons bedrijf. Door direct samen te werken met onze producentengemeenschappen streven wij ernaar om hun levensstandaard te verbeteren. Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen vanille; het reikt tot aan de empowerment van degenen die deze natuurlijke schat voortbrengen.

Bij Malagasy Vanilla koesteren wij de magie van ambachtelijk geteelde vanille. Wij combineren traditionele kennis met moderne landbouwpraktijken om een unieke smaakervaring te bieden. Onze overtuiging is dat de heerlijke smaak van vanille hand in hand gaat met het bevorderen van duurzaamheid en het welzijn van de gemeenschappen die erbij betrokken zijn.

IMG_1080.JPG

Verzamelaar-voorbereider

Elke vanillepeul wordt met zorg gekoesterd, zorgvuldig geoogst en volgens eeuwenoude methoden getransformeerd. In ons atelier in Sambava, gelegen in het hart van de vanilleregio van Madagaskar, ondergaat elke oogst een transformatie tot een uitzonderlijk product. Hier komt de kunst van vanille tot leven, in een minutieus proces dat de traditie eert en tegelijkertijd innovatie omarmt.

IMG_1239_edited.png

Directe leverancier

Dit jaar hebben we Malagasy Vanilla geïntroduceerd om nog nauwer bij onze Europese klanten te staan, waarmee we een directe verbinding hebben gemaakt tussen onze producenten en u.

IMG_8193.JPG

Onze doelstellingen en verplichtingen

Ons doel is om de referentie te zijn op het vlak van Malagassische vanille in België.

Ga met ons mee op een authentiek smaakavontuur, waarbij elke Malagassische vanillestokje een belofte is van kwaliteit, positieve impact en een onvergetelijke culinaire ervaring.

malagasy vanilla

Malagassische vanille

Malagassische vanille heeft wereldwijd een vooraanstaande positie verworven als 's werelds grootste producent van vanille, met name bekend als "Madagaskar bourbon vanille". Deze vanillesoort wordt geroemd om haar exceptionele kwaliteit, gekenmerkt door een hoog vanillinegehalte en een complex aroma. De handmatige bestuivingsmethode die in Madagaskar wordt toegepast, heeft de normen in de vanille-industrie aanzienlijk verhoogd. Niettemin wordt de positie van Malagassische vanille soms beïnvloed door prijsschommelingen als gevolg van diverse factoren, waaronder weersomstandigheden en de groeiende wereldwijde vraag. Desondanks blijft Malagassische vanille een prominente speler op het wereldtoneel, met aanzienlijke impact op de voedingsindustrie, de parfumerie en de lokale economie.

 

 

Elke categorie vertoont unieke kenmerken:

Zwarte Vanille: Gekenmerkt door een zwarte, soepele en glanzende peul, met een rijk aromatisch profiel.

Rode Vanille: Algemeen herkenbaar aan de peulen met roodachtige filamenten wanneer ze rijp zijn.

Bezuinigingen: Deze categorie omvat vanillesoorten die in stukjes zijn gesneden, evenals vrijgegeven peulen die doorgaans bestemd zijn voor specifieke toepassingen, zoals extractie of de productie van vanillepoeder.

Elke variëteit biedt een eigen spectrum van smaak, aroma en peulengrootte, waardoor zowel consumenten als ambachtslieden diverse opties hebben om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Diverse Variëteiten van Vanille

Product catalogus

Bij het verkennen van onze website laten we graag onze producten voor zichzelf spreken. We nodigen je uit om door onze catalogus te bladeren en ons kenmerkende vakmanschap te ervaren via beelden die spreken waar woorden tekortschieten."

Voor elke prijsaanvraag kunt u onderstaand formulier invullen

Offerte aanvraag

Dank voor u zending !

bottom of page